В името на играта да бъдем приятели

17 март 2019г – 11.00ч

Инициативата под надслов „В името на играта да бъдем приятели“ има за цел да установи дълготрайно сътрудничество, взаимопомощ и стремеж за изграждане и възпитание във всички онези ценности, които човек открива в приятелството, в упоритата тренировъчна работа и в играта баскетбол.
Идеята се заражда спонтанно,между клубовете на БК „Локомотив“ Горна Оряховица и БК „Чардафон“ Габрово, вследствие на трудностите, които треньорите срещат в ежедневната си работа, състезателния процес и с оглед на понякога крайните конфликти между спортните отбори и техните фенове.
БК „Локомотив“ и БК „Чардафон“ имат желание да покажат на баскетболната общност, че клубовете заедно биха могли да издигнат играта на по-високо стъпало и че треньорите са хората,които трябва да обменят опит и да мислят за всички деца,трениращи нашата любима игра наречена БАСКЕТБОЛ, ако искаме да вървим напред.
Основната идея е младите спортисти и техните треньори да дадат пример, че надпреварата на терена, която трябва да е в духа на феърплея, да възпитава взаимно уважение, коректност и честност. Този апел отправяме и към публиката.
„Убедени сме, че трябва да работим заедно, да си помагаме в името на любимия ни спорт и неговото популяризираме сред подрастващите“.
Първата проява, с която ще се даде старт на начинанието е среща между отборите на инициаторите: БК „Чардафон“ и БК „Локомотив“, които си сътрудничат в последните години. Уникалното е, че двата отбора и момчетата ще играят с разменени екипи.
Събитието ще се проведе на 17 март в зала „Никола Петров“ – Горно Оряховица.
––
„Искаме реално да покажем, че баскетболът създава приятелства без ограничени от град, район и клуб“.
––
Приятелската среща ще бъде предавана НА ЖИВО по Баскетбол ТВ / Basketball TV