post

УСПЕШЕН СТАРТ ЗА ЛОКОМОТИВ

Новата година започна повече от обещаващо за баскетболен клуб „Локомотив“ – Горна Оряховица. На 10 януари в зала „Орловец“ гр. Габрово, бяха изиграни срещите от първенствата на ББЛ А група и ББЛ Б група, регион Център. Състезателите на Локомотив, представящи клуба в ББЛ А група, постигнаха първа победа за сезона. Те се наложиха над състава на Чардафон (Габрово) с 56:61. В първата четвъртина от мача превес взе отборът на Чардафон, но локомотивци спечелиха втората и двата отбора се оттеглиха при резултат 29:28 за домакините от Габрово на почивката. Второто полувреме бе изцяло за отбора на Локомотив, който спечели оставащите две части с по три точки разлика и се поздрави с крайната победа в мача. Най-резултатен за Локо беше Радостин Папазов с 26 точки, към които добави и 7 борби и 3 асистенции. Със съществен принос за победата бяха и Фурууа Брендакс с 18 точки и 11 борби, както и Пеньо Нацкин, останал на крачка от дабъл-дабъл с 9 точки, 10 борби и 2 асистенции. В състава влизат: Георги Арихтев/24/, Венцислав Нико/30/в, Светослав Байчев/23/, Данаил Киров, Криситян Нацкин/22/ и Паскал Николов.

Постигнатият успех е плод на упоритата работа на състезателите на Локо, които за пръв път представят клуба във второто ниво на българския баскетболен шампионат. Пожелаваме им тази победа да е първата от многото, които предстоят!

След тази победа отборът на Локомотив е на трето място в класирането на ББЛ Б група с актив от 9 точки. Въодушевлението от доброто начало на годината в известна степен е помрачено от обстоятелството, че мъжките отбори на Локомотив, състезаващи се в първенствата на ББЛ А глупа и ББЛ Б група – регион Център, нямат условия и база за провеждане на необходимата подготовка.

Малко по-рано в същия ден отборът на Локомотив, представящ клуба в ББЛ Б група, изигра своята среща срещу отбора на „Дрезден Зуу“. Преди този мач, двата тима бяха рамо до рамо в класирането с по две победи и три загуби. Първата четвърт беше оспорвана и завърши при резултат 14:13 в полза на Локомотив. Във втората четвърт Локо взе надмощие и се оттегли на почивката с комфортна преднина при резултат 29:20. Третата четвърт от мача беше за отбора на „Дрезден Зуу“, който я спечели с 14:12. В последната част на срещата обаче локомотивци не дадоха шанс за нещо повече на съперника и се поздравиха с крайната победа с 58:48. С основен принос за победата бяха Светослав Байчев с 22 точки, 16 борби и 2 асистенции и Даниел Терзиев със 16 точки, 11 борби и две асистенции. Солиден в подкошието за пореден път бе Цвятко Тръвнев с 13 борби, който добави и 2 асистенции на сметката си, а решителните намеси на доайена и капитан на отбора Димитър Петков внасяха нужното спокойствие в критичните моменти. С добра игра се отличиха и останалите състезатели в отбора: Петър Гайдаров, Стефан Милев, Даниел Ников, Стоян Петков, Йордан Ангелов, Мариян Ябъджиев и Светослав Байчев.

Първенствата на ББЛ А група и ББЛ Б група – регион Център, продължават на 17 януари, когато в зала „Балканстрой“ гр. Плевен отборите на Локомотив ще изиграят поредните си срещи. От 12:30 ч. отборът на Локомотив в ББЛ Б група ще премери сили с младия състав на Чардафон Кидс (Габрово), а от 18 часа състезателите на Локо в ББЛ А група ще срещнат отбора на Чавдар (Троян).

Само Локо!!!