ЮБИЛЕЙНА ПРОГРАМА

Във връзка с 10 годишнината на нашия клуб бяха организирани редица събития.

17 март- „В името на играта да бъдем приятели“ -съвместно с БК“Чардафон-Орловец“ гр.Габрово

30 март – Открити тренировки с главния методист към БФ Баскетбол Петър Клечков, насочена към две възрастови групи: мини баскетбол – технически елементи /пасове и стрелба/ и кадети – Pick and roll и транзиция. Изключително полезно и интересно както за състезатели/присъстваха в залата всички възрастови групи/, така и за треньорския състав.

17 април- “ Бейби баскетбол-да спортуваме заедно“– спортен празник с деца от детските градини/6-7 год./ на територията на град Горна Оряховица. Надяваме се този спортен празник да стане традиционен. Децата и техните учителки се включиха в състезателни игри с елементи от баскетбола, а в интерес на истината се откроиха и няколко деца, които показаха завидни баскетболни умения.

16 май – „Аз играя баскетбол„- баскетболно състезание за децата от първи клас / 8 годишни/ от училищата“ Вичо Грънчаров“, „Иван Вазов“ и „Св.св. Кирил и Методий“. Много емоции, спортен хъс, борбеност, умения показаха нашите най-малки състезатели. В този ден бяха наградени всички момчета , трениращи в клуба.

Междувременно нашите 10 годишни баскетболисти представиха клуба ни в два фестивала, организирани от БФБаскетбол. Единият се състоя в нашия град, а ние като домакини осигурихме почерпка и награди за всеки отбор /седем на брой/ и надяваме се , че зарадвахме малките състезатели, а на осми юни посетихме гр. Габрово за втория турнир.

Стрийтбол турнира, предвиден за първи -втори юни, обвързан с деня на детето , поради лошото и променливо време се отложи за началото на месец юли.